Transzszexuálisoknak

Ide fogom írni azokat a bejegyzéseket, amiket kifejezetten transzszexuális nőtársaimnak szánok. Nyilván vannak olyan témák, amiben egy sorstárs többet szeretne tudni, és emellett olyan átlagos, a téma iránt érdeklődő olvasó pedig kifejezetten kevesebbet. Emellett itt igyekszem tárgyilagos lenni, kevesebbet írni magamról, ha csak nem az én tapasztalataimat írom éppen le.

Ha többet és mást is szeretnél olvasni, akkor ajánlom neked a Prizma oldalát!


Sokszor, sokféleképpen nevezzük azt a folyamatot, amikor a hivatalos iratainkban meg szeretnénk változtatni a nemünket, és a nevünket. Sokszor vicces jelzőkkel. Nevünk megváltoztatása általánosabb körű a hétköznapi életben; családnevünk megváltoztatása bármilyen okból, doktori cím/fokozat miatti titulus felvétele, és (leggyakrabban) nők esetében;...

Sokan kerestetek azzal kapcsolatban, hogy nem számoltam be eleget a műtéti beavatkozásokról. Ezen kéréseknek eleget téve "ti kértétek" címszó alatt számolok be (először) az orchiectómiáról.

Holnap lesz 9 hónapos a HRT-m és előtte mindenképpen kötelességemnek éreztem általánosan írni a hormonkezelésről.

Első lépés

2018.07.10

Transzneműnek érzem magam, először informálódok, el akarom kezdeni a tranzíciómat. Mit tegyek?

Hálátlan dolog és utálok is most erről írni, de egy transzneműeknek szóló blogban ez egy kötelező elem. Nyilván az olvasottak egy része már könyéken fog kijönni valakinek, más részéért pedig meg fognak feszíteni. Semmit nem legfőbb igazságként írok le, ez csak empíria és nem is boncolgatom mélyre menően. Így olvassátok.