Coming soon

2018.06.27

Facebook ismerőseim már láthattak hasonló képet, hogy valamire készülök. Megpróbálom nektek nagyon röviden felvázolni, hogy mire, és hogy tulajdonképpen miért döntöttem a blogírás mellett.

A tranzícióm kezdetén még csak azt terveztem, hogy saját magamnak örökíttetem meg a kisebb-nagyobb mérföldköveket. Régebben, már teljesen tranzitált sorstárs szavai csengtek a fülemben, amiben megígérteti velem, hogy a hormonkezelés első napjától minden nap, vagy ha nem is, de hetente egyszer fotózzam le magam. És akkor majd a hormonkezelés végén milyen jól vissza lehet majd pörgetni egy YouTube videóban az egészet. Nos ezt én, mint sokan mások természetesen nem tettem meg. (Ha HRT előtt álló transznemű vagy aki olvasol, kérlek csináld meg! Hiánypótló mű lenne Magyarországon.) De tudtam, hogy valami kell. A lelkemnek, magamnak, csak úgy.

Ezért kerestem föl Mayát, akiről kiderült, hogy a legaranyosabb és legmegértőbb fotós ezen a nagy világon. Elképesztően sokat dolgozik, szinte nem is szokott aludni. De a fotózás mellett mindig jut neki is egy kis ideje engem vigasztalni, vagy éppen hitet adni, amikor elfáradok. Mindenesetre már elég különlegessé kezd csiszolódni a mi kapcsolatunk, hiszen az életem minden hétköznapi, vagy éppen intim pillanataimban velem van és remélem lesz még sokáig.

Ő tette föl egyszer a nagy kérdést; nem írnál a sztoridról egy blogot? Onnantól fogva minden megváltozott. Folyamatosan készülnek a fotósorozat részletei, ahol vagy érzelmeket dokumentálunk reallife stílusban, vagy éppen régen megtörtént eseményeket próbálunk valósan vagy kicsit művésziesebben beállítva megörökíteni.

A blognak - amellett, hogy kis naplóként szolgál a számomra - nem titkolt célja a transzneműség társadalomban való elfogadottságának előmozdítása, és még jobban célja transznemű sorstársaim segítése, akár az én életem példájával való ösztönzéssel, vagy információk áramoltatásával.


Remélem tetszeni fognak majd nektek a fotók és örömötöket lelitek benne, esetleg inspirálnak benneteket is saját utatok megjárására, mások elfogadására/megértésére.


Eszter
BluebutterflyEsküszöm

2019.12.31

Úgy szállt el ez az év, hogy időm sem volt észrevenni, mi mindenben változott az életem. Izgalmas, eseménydús év volt ez, úgy, hogy nem is teljesítettem minden vállalást, minden kötelességem.Ami az első helyen szerepel, hogy rengeteg támogató, odaadó, és ami még fontosabb; megértő barátra tettem szert. Sokatokkal beszélgetek, és sokatokkal...

Megnyugtató ez a csend. Végre újra meg-megállok az élettelen, hófödte lombkoronák alatt, és csak élvezem az ég adta csöndet. Istenadta csöndet. Imádtam mindig is, az erdőben sétálva, a városban bolyongva, idegenben, vagy a szobámban ücsörögve nézve a fagy élettelen csodáját. Ilyenkor, mint ha nem is élnénk 7 és fél milliárdan ezen a Földön. Mint,...

Nem szabadkozom tovább, hogy már nemigen van írni mit a hormonkezelésről, most inkább ünnepi a hangulat, hogy valóban már 2 éve női hormonháztartásom van. Nyilván a kezdeti állapothoz képest sok nüansznyi a változás, de ami a legfontosabb; a test és a lélek is gyógyultabb a neki való környezetben. Igazából október 16-án volt az évforduló, de a...