Bluebutterfly blog

Bluebutterfly blog

Ez az én személyes blogom.
Itt fogok beszámolni a tranzícióm legfontosabb eseményeiről, vagy beszámolni életem legszebb és legrosszabb napjairól is. Egy teljesen átlagos blog, ami talán annyiban különbözik, hogy az írójának nem átlagos dolgokkal megküzdenie nap mint nap.

Hazudni bűn

2019.07.21

"Ne hazudj, és más becsületében kárt ne tégy" (Isten tízparancsolata - Magyar Katolikus Püspöki Konferencia)

18 hónap HRT

2019.05.02

Április 16-án volt a hormonkezelésem 18. hónapos évfordulója. Már nem is igazán tudom, hogy tudok e újat írni, hiszen nagy általánosságban mindent leírtam már, a HRT ebben a szakaszában pedig már nemigen történnek új dolgok. Vagy mégis.

Lassan már 2 hónapja, hogy nem írtam. Ennek könnyen, és nehezen magyarázható okai is vannak. Egy biztos; hogy a ciklikusan jelentkező életmegfontolások egyre tisztábbá és céltudatosabbá tesznek engem, és a jövőmet.

Nekem sok-sok éve nem ünnep a karácsony, ahogy most sem az. Kicsi korom óta reménykedve és epekedve kívántam, hogy lány lehessek végre, kijavítsák a testi hibám, ami napról napra agresszívabban emészti föl Esztert. Ekkor tanultam meg nem hinni a csodákban, és átokként megélni a karácsonyt, csak minél hamarabb túlesni rajta. Hogy minden gyerektársam...

Ez az év lassan elszáll, ám nem eseménytelenül. az egész életemben cipelt terhek egy nagy részét végre letehetem, és léphetek át egy olyan évbe, ahol már Eszter vagyok, és Nő.

Törvényi kötelezettségeimnek eleget téve, az itt olvasottakat és látottakat, csak 18. életévét betöltötteknek ajánlom! Egyes képfelvételek felkavaróak lehetnek, gyenge idegzetű olvasóimnak nem ajánlom. Normál esetben mindenkinek.

Reggel korán keltem. 11 órára bent kellett lennem a klinikán. Még egy sutyiban reggelizés (egy maréknyi reszelt zöldség), utolsó pohár víz reggel 7 kor, pepecs készülődés, meg check-out, még egy reggeli intim borotválkozás, megezmegaz. Sokáig álltam a zuhany alatt, csak bámulva magam elé, hogy itt vagyok. Oly hihetetlen, hogy az elmúlt hónapokat...

Kereken 3 hete indultam el az álmok földjére. Az én szent földemre, az új szülőhazámba. Korán keltem Budapesten, ahol barátaimnál aludhattam, hogy 7:45-re kiérhessek a repülőtérre. Nem gondoltam volna, de volt Budapest-Beograd járat a Belavia által, ami Minszkből jövet állt meg kishazánk területén. Már magában a posztszovjet mentalitás miatt ez a...

Tudom, hogy már sokatok a körmeiteket tövig lerágtátok a nagyműtét beszámolója miatt, de most ismét csalódást kell okozzak, hiszen október 16-a másról szól; napra pontosan 1 éve kezdtem meg a hormonkezelést. Szokásomhoz híven negyedévente adok tapasztalataimról számot, így íme a negyedik: