Bluebutterfly blog

Bluebutterfly blog

Ez az én személyes blogom.
Itt fogok beszámolni a tranzícióm legfontosabb eseményeiről, vagy beszámolni életem legszebb és legrosszabb napjairól is. Egy teljesen átlagos blog, ami talán annyiban különbözik, hogy az írójának nem átlagos dolgokkal megküzdenie nap mint nap.

Lassan már 2 hónapja, hogy nem írtam. Ennek könnyen, és nehezen magyarázható okai is vannak. Egy biztos; hogy a ciklikusan jelentkező életmegfontolások egyre tisztábbá és céltudatosabbá tesznek engem, és a jövőmet.

Nekem sok-sok éve nem ünnep a karácsony, ahogy most sem az. Kicsi korom óta reménykedve és epekedve kívántam, hogy lány lehessek végre, kijavítsák a testi hibám, ami napról napra agresszívabban emészti föl Esztert. Ekkor tanultam meg nem hinni a csodákban, és átokként megélni a karácsonyt, csak minél hamarabb túlesni rajta. Hogy minden gyerektársam...

Ez az év lassan elszáll, ám nem eseménytelenül. az egész életemben cipelt terhek egy nagy részét végre letehetem, és léphetek át egy olyan évbe, ahol már Eszter vagyok, és Nő.

Törvényi kötelezettségeimnek eleget téve, az itt olvasottakat és látottakat, csak 18. életévét betöltötteknek ajánlom! Egyes képfelvételek felkavaróak lehetnek, gyenge idegzetű olvasóimnak nem ajánlom. Normál esetben mindenkinek.

Reggel korán keltem. 11 órára bent kellett lennem a klinikán. Még egy sutyiban reggelizés (egy maréknyi reszelt zöldség), utolsó pohár víz reggel 7 kor, pepecs készülődés, meg check-out, még egy reggeli intim borotválkozás, megezmegaz. Sokáig álltam a zuhany alatt, csak bámulva magam elé, hogy itt vagyok. Oly hihetetlen, hogy az elmúlt hónapokat...

Kereken 3 hete indultam el az álmok földjére. Az én szent földemre, az új szülőhazámba. Korán keltem Budapesten, ahol barátaimnál aludhattam, hogy 7:45-re kiérhessek a repülőtérre. Nem gondoltam volna, de volt Budapest-Beograd járat a Belavia által, ami Minszkből jövet állt meg kishazánk területén. Már magában a posztszovjet mentalitás miatt ez a...

Tudom, hogy már sokatok a körmeiteket tövig lerágtátok a nagyműtét beszámolója miatt, de most ismét csalódást kell okozzak, hiszen október 16-a másról szól; napra pontosan 1 éve kezdtem meg a hormonkezelést. Szokásomhoz híven negyedévente adok tapasztalataimról számot, így íme a negyedik:

Amikor ezeket a sorokat olvassátok, engem már műtenek éppen. Egy komplett orvosi team 7 órás küzdelme kezdődik meg Belgrádban, hogy kiszabadulhassak régóta tartó szenvedéseim körforgásából. Kikelek a bábból. Sokat gondolkodtam, mit is írhatnék nektek, és arra jutottam, hogy a műtét részletei helyett, ma a hálának van helye. Hála mindazoknak, akik...

Közel a nagy nap. Itt van előttem. Olyan távolságban, hogy el is tudom érni. 27 év után 12 nap múlva Belgrádban a világ egyik legjobb csapata teljesíti be a sorsomat. Igazi hüvelyem lesz, nő leszek a testemben is. Renaissance.

Visszatértem

2018.09.01

Kereken egy hónap múlva indulok a szerb fővárosba. Csodálatosan felemelő és mélyen érintett érzelmek csapongnak a lelkemben. Újjá fogok születni. Elérem azt, amiért kicsi korom óta küzdök. leszek. De nem rögtön a műtét után. Hiszen Nőnek lenni nem szimplán egy hüvely saját testünkön való birtoklása.